söndag 6 februari 2011

Segerpokal i Vinterpokalen!!

Igår morse rullade teamet upp mot mot Sandviken för att köra tävlingen Vinterpokalen .

Denna tävling ville vi åka som lite "komma igång race" då vi tyckte det gått lite trevande för oss i Roslagsvalsen men en halv-rasslig Johan bakom ratten o så var det ju det första notade racet för Johan o mej"Andreas" tillsammans så det var lite trevande där med så lite "samkörning" med noter skulle inte sitta fel.

Efter mildvädret som varit i veckan hade det nu frusit på o i Sandviken var det ca -10grader när vi kom fram o så var det hela tävlingsdagen o det gjorde vägarna helt underbart fina att åka på..

SS1 var hela 24km fin väg "sånär som på en bit förbindelseväg som var lite spårig o hoppig" o det känndes med en gång att Johan var fräschare i kroppen (o knoppen med) än i Uppsala för nu var det en fin åkning ifrån start o det kändes i bilen att noterna togs in på ett helt annat sätt än tidigare.
Vi hade rätt bra koll på tiderna på både oss o våra medtävlande i  klassen men just här blev det lite tokigt när vi pratade med tidbilen o vi uppfattade att Calle Lind var ca10sec före oss på stäckan men i själva verket hade han blivit hindrad på sträckan o var 50 sec efter oss så vi var klass-snabbast på stäckan med ca 20sec.

SS2 Var ca2.5km o avslutades på en folkracebana.
Själva Skogssträckan gick bra men det i trånga vägbytet in på banan kom vi in lite fel o vi blev tvugna att backa o trixa lite o detta kostade en hel del tid.
På denna ss tappade vi ca 5sec i klassen.

På servicen efter ss2 visade det sig att en bärarm inte satt fast som den skulle "glapp på ca 10mm i en led" så Danne fick kasta sig till marken för att meka o fixa lite men han klarade av det i tid så vi tankade lite soppa i bilen o dricka i grabbarna o sedan drog vi mot ss3.

SS3 var cs24km på fin lite snabbare väg än första långsträckan o nu gick det fint  för oss igen.
Väl i mål på stäckan visade det sig att vi var två:a i klassen slagna med 3sec av Calle Lind.

Service igen inför de två sista sträckorna o nu var vi rätt heta i teamet för det kändes att det gick bra och att vi hade möjlighet att ta klass-segern o de som var hetast var nog Danne o Janne som även tagit fram två nya däck till "driven" åt oss.
Så nya däck fram, känna lite på div bultar o skruvar,lite dricka o banan till besättningen o ca 20liter i tanken så var vi iväg igen.

SS4 o 5 var ca 8,8 och 9,8km långa o dessa gick bra med fint tempo så det blev faktiskt klass-seger på båda dessa o det var riktigt kul att avsluta tävlingen bra.

När tiderna räknades ihop hade vi en segermarginal i klassen på ca41sec till två:an Calle Barfeld o tre:a blev Calle Lind.

Givetvis är det en bit upp i tempo mot de värsta 2wd bilarna som t.ex Tobias Söderqvist men han måste ju vara galen haha, men detta var ett stort steg i rätt riktning för oss med ett mycket bättre driv o samarbetet i bilen funkar mer o mer naturligt och Johan tar till sig noterna på ett mycket bättre sätt nu än i Roslagsvalsen.

Dessutom hade vi  kul i bilen o i servicen o även där skötte sig "gubbarna" riktigt bra och vägarna o vädret var också bra så sammantaget var det en toppendag i detta fina race.

Filmer ifrån tävlingen i Sandviken e på väg ut här på hemsidan nu i skrivande stund.

Nästa race för teamet e Skepptunasprinten på söndag den 13feb...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar